Therapie voor welzijn in seks & relatie

Seks, lust en last

Een fijn seksleven kan uw levensplezier vergroten en uw gezondheid bevorderen. Seksualiteit is van alle leeftijden! Zin in seks komt niet uit de lucht vallen.

Seks is Voelen, Verkennen en Verlangen

Een seksuele ontdekkingsreis

Seksuele activiteiten zijn een verkenning, een spel of overeenkomst, waarin seksuele opwinding kan worden verkend van minimale vorm tot hoogtepunt. Allemaal goed. Seks begint met een tinteling in ons lijf, een verleiding en initiatief of een voorstelling in ons hoofd. We mogen voelen en fantaseren over hoe we willen dat het is: van lichaam naar lichaam, van adem naar adem, van aanraking naar aanraking. Seks gaat over wat we voelen en dat we leren om dat te vertrouwen.

We mogen liefdevol en oordeelvrij opmerken wat ons raakt, en wat ons plezier doet!

De meest waardevolle seksuele contact is wanneer we onder de huid beroerd te worden. Dat is wat seks werkelijk bijzonder maakt. Een juiste timing en afstemming is essentieel om de intentie van woorden en lichaamstaal tussen jezelf en de ander zo over te brengen dat het niet grensoverschrijdend en vervelend voelt.

Ons lichaam is als een seksueel landschap om te verkennen. Mogelijk heeft het lijf al heel wat doorstaan zoals zwangerschap en bevalling, ziekte en operatieve ingrepen. Het lijf dat met het verstrijken van de jaren door extra rondingen, rimpels en grijze haren wordt getekend kan schaamte geven. Of mogelijk heeft het lijf meegemaakt dat het werd overvallen door een ander, zonder toestemming en wellicht met geweld.

Lukt het om bewust, oordeelvrij en vooral zorgzaam naar je eigen lijf te kijken? Het is vrij onbekend dat men in de volwassenheid juist op seksueel-intiem terrein nog een hele ontwikkeling door te maken heeft. Dit biedt talrijke mogelijkheden voor mensen die worstelen met zichzelf, met hun relatie, verslavende neigingen hadden, of nu denken dat hun seksuele leven op zijn retour gaat als je de veertig bent gepasseerd.