Therapie voor welzijn in seks & relatie

Visie en werkwijze

See You – werkt vanuit het vertrouwen dat mensen vanuit hun kern weten wat ze nodig hebben, en dat we daarbij mogen leren vertrouwen op ons gevoel. Diagnoses zijn niet nodig om te kunnen helen, de vraag wat we nodig hebben daarentegen wel.

De wetenschap psychologie is de afgelopen decennia de zingeving en de ziel kwijtgeraakt van waar het leven om gaat, namelijk: pijn van verlies en de intensiteit van verlangen. In plaats daarvan zijn er veel theorieën en geprotocolleerde behandelingen gekomen, om de symptomen van emotionele onrust te bestrijden. Veel mensen raken verstrikt binnen de Geestelijke Gezondheidszorg en voelen zich eenzaam met een onbeduidend gevoel van ´ik voel me niet begrepen´.

See You – coaching in PsychologieMijn visie is dat het werk van de psycholoog veel meer begeleidend en bevestigend mag zijn in de emotionele onrust of stilte die men voelt. Alle gevoelens doen er toe, en zijn functioneel in ons leven. Begrip van emoties is een belangrijke basis voor ontwikkeling. Het geeft houvast in het leven. Zowel individueel als met wie je samenleeft of naar op zoek bent. Mensen krijgen al gauw meer zelfvertrouwen als ze begrijpen wat er waarom ze iets voelen of niet. En al helemaal als er veel aandacht is voor het vinden van passende gevoelstaal. Immers met woorden kan je jezelf uitdrukken in dat wat je nodig hebt. Zodat je vanuit isolement meer Liefde en vertrouwen kan ervaren, in je leven, werk en relaties.

Werkwijze

  • Je kan bij mij terecht voor het verwerken van het meest nare, zowel individueel als samen. Bijvoorbeeld de pijn die is overgebleven van degene die je mist of moest laten gaan. Of ervaringen dat je bent achtergelaten of dat je er zelf een streep door hebt gezet.
  • Je kan bij mij terecht voor het verlangen naar meest fijne, zowel individueel als samen.Bijvoorbeeld datgene waar je over mijmert en naar hunkert. De liefde die je wilt vasthouden, seksuele intimiteit die je wilt vormgeven. Een ambitie die je in vervulling wilt laten gaan, maar niet goed weet hoe.
  • Je kan bij mij terecht met je bezorgdheid. Hoewel je weet dat er verandering nodig is, ervaar je nog een drempel om daadwerkelijk stappen te zetten. Al onze bezorgdheid is een zorgvuldig goed. Neem de tijd om zorgvuldige afweging te maken.

De meeste mensen mailen om hun vraag voor te leggen en eventueel kunnen we vrijblijvend telefonisch overleggen. Meestal kan er al gauw een afspraak worden gemaakt. Enkele gesprekken kunnen al voldoende zijn. Of eens per zes weken een verdiepend gesprek, gedurende twee jaar? Allemaal goed. Je bepaalt zelf wat je nodig hebt, en of je vaker wilt komen. De gesprekken kunnen op locatie plaatsvinden op het kantoor in Grubbenvorst, nabij Venlo. Online gesprekken via videobellen werken ook uitstekend.