Therapie voor welzijn in seks & relatie

Wie is?

Ik ben Manon Volkers (1979), getrouwd en heb vier kinderen.

Na mijn studie Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, heb ik mij gespecialiseerd in de seksuologie. In 2004 ben ik begonnen als seksuoloog in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda. Daarna heb ik mijn eigen ‘Praktijk M/V voor welzijn in seks en relatie’ opgestart. Tevens was ik werkzaam als therapeut voor internettherapie. In 2008 heb ik me aangesloten bij de eerstelijns psychologiepraktijk ‘Psychologische Hulpverlening Haastrecht Oudewater’, waar ik tot juli werkzaam zal zijn. In de zomer 2019, zal de praktijk van Manon Volkers – voor seks en relatietherapie – verhuizen naar Noord Limburg.

Na mijn afstuderen als psycholoog specialiseerde ik mij tot seksuoloog, middels de tweejarige postmaster-opleiding Seksuologie aan het Rino te Amsterdam. Om partners beter te begeleiden heb ik mij gespecialiseerd in EFT partnerrelatietherapie. EFT staat voor Emotionally Focussed Therapy. Lees meer over EFT in het inspirerende boek ‘Houd me vast – zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie’, door Sue Johnson.

Voor mij persoonlijk is het iedere keer weer bijzonder om mensen dichterbij elkaar te brengen. We zijn immers allemaal gevoelige en kwetsbare mensen die dagelijks bevestiging nodig hebben van de belangrijke anderen om ons heen. Samen genieten van vrijen is een manier om elkaar te bevestigen in de liefdesrelatie. Door die ene intense blik van uw partner en de daarbij liefkozende tedere aanraking, voelt u dat u er toe doet. En dat is wat we nodig hebben. ‘Alles is liefde’.