Therapie voor welzijn in seks & relatie

Relatieproblemen

Relatie gedoe, rumoer en koude

´Help, dit gaat niet goed…`

Uit elkaar groeien – dreigend verlies

Dat wat ons in het begin aantrok aan elkaar, kan na verloop van tijd een grote ergernis worden. De veiligheid en het vertrouwen dat je dacht bij elkaar te vinden, lijkt ineens zo ver weg. Partners voelen zich alleen, teleurgesteld en niet meer geliefd. Een moedeloos gezinslid, raakt anderen binnen het gezin. Iedereen voelt een negatieve sfeer, een leegte en machteloosheid. De veilige sfeer in huis verandert ook bij een partner vol irritatie met eventueel een vijandig uitstraling. We zijn dan allemaal op ons hoede of ontvluchten het huis. Het gevolg is dat we minder verbinding voelen. We gaan twijfelen aan onszelf als er geen liefde en harmonie is. Als er dan ook nog een grote crisis, schokkende gebeurtenis of verandering plaatsvindt, dan voelt dat als een aardverschuiving. Immers als de ´veilige` basis dreigt weg te vallen dan ontstaat er emotionele onrust. Er kan verwarring, machteloosheid en zelfs vervreemding optreden.

De vaardigheid om emotioneel betrokken en ontvankelijk te blijven ten tijden van moeilijkheden voorspelt de stabiliteit en tevredenheid van de relationele contacten die we hebben.

In tegenstelling tot wat de meeste denken zijn het de gevoelens van eenzaamheid en isolatie die afstand geven in relaties, in plaats van conflict en boosheid.

Hoe ver ben je van elkaar verwijdert?

 • Een gevoel van milde, maar dreigende onvrede
 • Twijfels over het voortzetten van de relatie
 • Terugkerende ruzies en conflicten over onbenullige dingen
 • Problemen met intimiteit, seks, pornogebruik
 • Grote issues (over kinderen, seks, geld, familie)
 • Een toenemend gevoel van jaloezie en/of het gevoel van vrijheidsbeperking
 • Het missen van de partner door PTSS, depressieve stoornis/angstklachten

 

Verbinding maken en kwetsuren helen.

We kunnen veel schade oplopen in relaties. De kwetsingen die we voelen, angst voor een dreigend verlies, de grenzen die worden overschreden en het vertrouwen dat wordt geschaad. Het is mogelijk om diepe wonden en eenzaamheid te helen. Het is mogelijk om samen te overleven.

Binnen enkele gesprekken is het al mogelijk om nieuwe hoop te voelen, waardoor nieuw vertrouwen ontstaat dat er een toekomst is. Relatietherapie kan ook worden gestart als men zich juist individueel sterker begint te voelen. Twee sterke persoonlijkheden die vervolgens meer irritatie krijgen omdat ze het niet eens kunnen worden over iets gezamenlijks of over individuele verschillen en behoeften.

EFT Partnerrelatie Therapie

Manon is gevorderd EFT Relatietherapeut. EFT is een afkorting voor Emotionally Focused Therapy, een effectief bewezen therapievorm ontwikkeld door Sue Johnson. Hierin staat verbondenheid met elkaar en je weer veilig en geliefd gaan voelen bij je partner centraal. EFT herkent dat partners verstrikt raken in herhaaldelijke negatieve interactiepatronen die grote emotionele impact hebben als woede, verdriet, isolatie en eenzaamheid. Partners raken steeds verder van elkaar af, en het lukt niet meer om contact te maken. In relatietherapie worden partners geholpen om hun negatieve interactiepatronen en emoties te herkennen. De therapeut biedt een veilige omgeving om iedere partner te helpen zich uit te drukken in die gevoelens en geeft ruimte voor begrip en een luisterhouding van iedere partner. Door de emotionele verdieping en de veilige omgeving kunnen partners opnieuw toenadering tot elkaar zoeken, zelfs bij grote tegenstrijdige gevoelens.

Gesprekken kunnen individueel, samen of afwisselend.

 • De veilige basis versterken – Liefde verdiepen
 • Verbonden voelen ondanks meningsverschillen
 • Regie krijgen over strijd en stilte
 • Aandacht voor seksuele verlangens in spel en passie
 • Aandacht voor respect en zorgzaamheid
 • Aandacht en ruimte voor individuele groei en persoonlijke behoeften.